Kommentszűrés
’13 feb
16
17:37

Babafiszfaszok

Írta: Fakirma (Onleány Társasblog)

Szerző: Fakirma

Döntöttem, nem lesz több gyerek. Ember kicsit morog, engem ugyan nem hat meg, ha egy kicsit jobban odafigyel, nem egy kétgyerekes nőt szerez be magának feleségnek, s akkor négy bruttó kölyök helyett lehetne neki akár három nettója. Nekem se könnyű. Sosem tudom meg például, micsoda szívás ötgyerekes anyának lenni. Soha többé terhességi teszt, reggeli hányinger, egy hónap alatt nyolc kiló plusz, gátvédelem, besárgult és/vagy ellilult bébi, szétrágott mellbimbó, mi-a-szarért-bőg-ez-a-gyerek, anyatejes-kakaszag, éjszakában szirénázó légzésőrző, megbuggyant sütőtökpüré, háromnapos láz, ágybapisi és szőnyegrebuki... Egy kicsit fáj, egy kicsit hiányzik. Nincs mese, el kell engednem a babaillatú élményeket, vége a rinyának, szipogásnak. Szeretem a búfelejtést konzumkényszeremmel megtámogatni, most hát úgy döntöttem, hogy a gyászmunkát egy virtuális bevásárlással kezdem. Nincs sok időm, hiszen néhány hét múlva Gyeses Kismamából előlépek Főállású Anyává, életemnek ezt a minőségileg új szakaszát pedig  illendő lelki toppon kezdeni.


Ha még egyszer terhes lennék, az én Kisvincém a pocakharang mellé kapna egy szívhang figyelőt:


Így nem csak akkor aggódhatnék magzatom életéért, amikor moccanás nélkül szundikál a pocakomban, hanem akkor is, amikor szívhang nélkül rúgkapál.
Ha Kisvince megszületne, nála boldogabb kisbaba nem létezne a földkerekségen. Már a kezdetektől lepipálná a kis pronyókat, akiket depis anyjuk idegbeteg módon rázogat össze-vissza. Őt a babakocsiringató tutujgatná egyenletes, megnyugtató tempóban:




Nem lenne szükségünk foszforeszkáló cumira, hogy éjszaka megtaláljam s a keblemre öleljem a bébit, a projektoros gyermekaltatónk helyettem szívdobogna:



Gondtalanul szundíthatna mindenki a saját ágyában, még azon se kellene törnünk a buksinkat, hogy fázunk-e vagy melegünk van, a színváltoztatós hőmérőnk megmondaná nekünk a tutit:



A baktériumok pedig felőlünk éjjel-nappal szagmentesen vinnyoghatnának a biztonságos többrétegű, oxigénnel dúsított pelenkatartó vödrünkben:



Az első időszakban csupán azért drukkolnánk, hogy a forgó mobil agyon ne üsse a mi kis ötös számú versenyzőnket. Ha mégis bekövetkezne a tragédia, akkor sem kellene sokáig szomorkodnunk, hiszen maradna utána egy vigasztaló láblenyomat:



Ha valami szerencsés véletlen folytán a gyerek kihúzná nyolc hónapig, szép nagyra nőne a tökfeje, s végre kaphatna egy kutacs-védő sapkát. Húsz hónapos koráig le se venném róla.



A pelenkára csíptethető légzésfigyelőt pedig a biztonság kedvéért az érettségiig rajta hagynám:




Kirándulásainkon Kisvincének sosem kellene traumatizálódni a fenekét csiklandozó fűszálaktól, hiszen  az összehajtogatható papírbilijébe pottyantgatna:


Még azon sem lepődnék meg, ha kiderülne, hogy ő az első gyerek a világon, akinek a kedvenc játéka a  golyótologatós fiszfasz:


Hála a sok praktikus ketyerének, Kisvincével nem lenne semmi feszkó, s jócskán maradna időm feltalálni a fulladásveszélyt kiküszöbölő bababarát szájkosarat, illetve továbbfejleszteni az Anyus-féle fillypónis karkötőbe épített vérnyomásmérőt a hipertóniás apróságok számára. És persze olvasgatnám a babamagazinokat, csetelnék a mamafórumokon, és shoppingolnék egy rakás új kütyüt. Végre lenne időm szétszorongani az agyamat, sőt, ha nagyon összekapnám magam, még depresszióba is zuhanhatnék.
S ha ezek után nem hinnétek el nekem ezt a sok marhaságot, meghívnálak Titeket vendégségbe, hogy győződjetek meg a helyzetről személyesen. Jöhetnétek bármikor, a szivacsból készült kézbecsípést gátló biztonsági rendszernek  köszönhetően az ajtóm mindig tárva-nyitva állna előttetek:







Címkék: reklám inspiráció hétköznapok anyaság gyerekkor kisbaba fakirma

A bejegyzés trackback címe:

https://onleany.blog.hu/api/trackback/id/tr915104345

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Fakirma (Onleány Társasblog) 2013.02.16. 17:37:00

Jaj, csak nem kórházban voltatok?!
Az összcsukhatós kád valahogy elkerülte a figyelmemet, köszi, felveszem a listára!

Anonymous 2013.02.16. 17:37:00


Fakirma!

A legjobbkor írsz erről, alaposan áttanulmányozhattam a kérdést idegörlő kórházi tartózkodásunk alatt. Nem hittem volna, hogy a hőmérséklet figyelő is meglesz, csak az összecsukhatós kád maradt ki.
Mindenesetre én nettó néggyel is a befejezés mellett vagyok, az utóbbi idők izgalmai erre ráerősítettek. Bár aki nagyon fogadkozik, az a végén úgyis a szülőszobán köt ki :)

Réka

Fakirma (Onleány Társasblog) 2013.02.16. 17:37:00

:)))Kedves Apuka! Mélységes együttérzésem, megboldogult gyógypedagógus koromban találkoztam a mobil katéterrel, ennek az egyik végén a hagyományos zacskó helyezkedik el, a cső másik vége egy kotongumi szerű cuccban végződik, szerintem játszótéri apukák számára zseniális segédeszköz.:))

Unknown 2013.02.16. 17:37:00

...hmm...nagyon szep hozzaszolasok anyukak...egy apuka pedig azt uzeni, nekunk sem artana egy osszehajtos bili csoppmentesen zaro pisi tartoval...ha jatszoterre megyunk a gyerekkel es ott jon rank....a 3 ora azert 3 ora, addig visszatartani mar nekunk is nehez. Apa WC-t akarunk osszehajtos valtozatban! :-)

Fakirma (Onleány Társasblog) 2013.02.16. 17:37:00

Igazán meghagyhattál volna abban a hittben Maggie, hogy az én ötödikem lehetett volna az első golyós fiszfasz-tologató bajnok:)
A szagtalanító kukára pedig mindig is vágytam, de ez titok, én magamnak sem szívesen vallom be ezt a nagyszabású álmomat.
A papírbili állítólag magyar találmány, látod Maggie, az a ciki, amikor Angliából érkeznek a hazai hírek.:)

Maggie L. 2013.02.16. 17:37:00

a papírbili meg... nekem mondták már a játszótéren, mikor jöttünk ki a bokorból, hogy ez így tök pronyó. helyette javasolta az Angliából hazalátogató anyukatárs.

Maggie L. 2013.02.16. 17:37:00

a gyerekeim imádják a golyótologató fiszfaszt. a nagyobbiknak kellett egy másfél év, mire ráérzett, a kicsi viszont mióta ülni tud, megőrül érte.

a szagtalanító kukát meg a légzésfigyelőhöz adták. :)

süti beállítások módosítása