Kommentszűrés
’12 dec
1
14:59

Tuti mézeskalács recept

Írta: Onleanyblog

Szerző: Lotte


Itt a december (állítólag a hó is közeleg), s holnap az első adventi gyertyagyújtással végképp elindul az év legtitokzatosabb időszaka. Ha valaki már a hétvégén szeretne készülődni az ünnepre, s szívesen nekiveselkedne, íme egy kipróbált mézeskalács recept, a mézeskalács falujáról nevezetes Sződligetről:

Hozzávalók: 25 dkg méz, 10 dkg cukor, 10 dkg vaj, 2 tojás sárgája, 1 egész tojás, 50 dkg liszt, 1 kávéskanál szódabikarbóna, 1 evőkanál mézes fűszer.

Elkészítése: a mézet, cukrot, vajat langyosan összekeverjük, majd hozzáadjuk a tojásokat és a száraz összetevőket. A tésztát (figyelem, a massza ragadós) fóliába helyezzük és egy éjszakát hűtőben pihentetjük. Felhasználás előtt kb. egy órával vegyük ki a hűtőből. A tésztából formákat vágunk ki és 150-200 fokon alul-felül sütéssel 5 perc alatt finomra sütjük.

Díszítő cukormáz: 1 tojásfehérje, 20-24 dkg porcukor. A tojásfehérjét kissé felverjük, apránként hozzáadjuk a cukrot és habverővel simára, keményre kikeverjük. Nyomózacskóba tesszük, hogy ne bőrösödjön. Hűtőszekrényben három napig tárolhatjuk.

Mielőtt nekikezdenétek, ne felejtsetek el egy kis forralt borral erőt meríteni a sütéshez!




Címkék: inspiráció advent recept mézeskalács lotte

A bejegyzés trackback címe:

https://onleany.blog.hu/api/trackback/id/tr855104249

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Anonymous 2012.12.01. 14:59:00

De szép!

süti beállítások módosítása