Kommentszűrés
’12 jan
26
18:17

Riposzt: Bayer ihlette (majdnem) politika-mentes gondolatok

Írta: Fakirma (Onleány Társasblog)

Szerző: Fakirma

 Nem rajongok se a politikáért, se a riport műfajáért, de le a kalappal Stumpf András előtt, Bayer Zsolttal készített jó kedélyű beszélgetését az első betűtől az utolsóig elolvastam. A legjobban azért annak örültem volna, ha eltitkolja riportalanya nevét, áldott tudatlanságomban most (h)onleányi lelkesedéssel tapsolnék: végre egy laza, nyitott, önkritikus fideszes arc, pont abból a fajtából, akire a hazának manapság égető szüksége van. Persze Bayer Zsoltnak miden oka megvan a vidám és nagyvonalú vélemény-nyilvánításra például a Klubrádió ügyében, a hétvégére összedobott pipec szimpátiatüntetés után nem csoda, ha túlteng benne a mámor. A riportban a békemenetről visszafogott szerénységgel nyilatkozik, továbbá az is kiderül, szerinte megbukott-e Schmitt Pál a doktoriján. Megboldogult Rockenbauer Pál pedig örvendhet a mennyekben, úgy tűnik, előkerült a lóvé és a méltó utód a Másfélmillió lépés  felturbózott változatához. Ha kíváncsi vagy, mit hallgat liberális Bayer Zsolt délután az autójában, feltétlenül szaladj le az újságoshoz egy Heti Válaszért, ha pedig érdekel egy családi társasjáték és a békemenet kapcsolata, bátran kattints a tovább gombra  (a világra különlegesen nyitott olvasók választhatják mindkét opciót)!


Minden igyekezetem ellenére az Onleányok közül nem én vagyok az, aki az elvont-intellektuális vonalat erősíti, még egy politikai témájú riposzt megírása közben is ellenállhatatlan kényszert érzek az olcsó sztorizgatásra. Íme egy újabb - Bayer Zsolt ihlette - epizód Mozaik család gyermekded hétköznapjaiból!
A srácokkal autózás közben rendszerint egy családi társasjátékkal szórakoztatjuk magunkat: mohón lessük a rendszámtáblákat, s először a betűkből asszociálunk egy szóra, majd a számok csökkenő, növekvő, vagy vegyes sorrendjéből következtetünk arra, hogy a fogalommal kapcsolatosan örvendetes, vagy szomorú esemény vár ránk. Szombat délután Budáról tartottam hazafelé a kölykökkel, amikor egyszer csak Szendvicsgyerek a Margit körúton rám kiáltott: "Mama, ne menj fel a hídra, mert különben valami kicsit rossz dolog történik velünk! Talán meg nem halunk, de ne kockáztassunk..." Rögtön leesett, hogy egy rendszám-jóslatot hallok, ahol az asszociáció a híd szó lehet, a kicsi baj pedig arra utal, hogy a középső szám kisebb a szélső értékeknél (pl. HYD647). Bevállalva a kockázatot úgy döntöttem, szembe szállok a Margit-hídi veszéllyel. Néhány perc múlva Szendvicsgyerek jóstehetségéhez kétség sem férhetett, a kis baj a hídon jól öltözötten, nemzeti lobogókkal felszerelkezve tömött sorokban hömpölygött felénk. Naná, hogy az autók lépésben vánszorogtak, nagyjából fél óránkba került  átdöcögni a hídon. Nekünk persze eszünk ágában sem volt bánkódni az idő-vesztesség miatt, hiszen éppen csodálatos módon teljesült Szendvicsgyerek jóslata! A gyerekeim boldogan ugráltak a kocsiban  és a lehúzott ablak mellett integetve üdvözölték a békemenetet. Így esett, hogy közéleti punnyadtságunk ellenére hozzájárultunk egy  politikai megmozdulás ünnepi hangulatához – az pedig igazán csak apró szépséghiba, hogy minket nem a hazaszeretet, hanem egy butácska családi játék öröme fűtött.
Most Szendvicsgyerek jóstehetségén gondolkodom: a békemenet tényleg kis baj, vagy inkább nagy baj, esetleg egyáltalán nem baj?
Majd az utókor eldönti. Mindenesetre köszönjük Bayer úr, a mi kis családunknak nagy örömet szerzett a békemenetével!


Címkék: család közélet bayer zsolt riposzt fakirma

A bejegyzés trackback címe:

https://onleany.blog.hu/api/trackback/id/tr685103795

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

anyuka2 2012.01.26. 18:17:00

Azért nem vagy semmi Irma. Ha mostanság körülnézek, nincs az a jámbor lélek, akit ne fűtene át a politika ilyen, vagy olyan oldalról. Egy Bayer-interjú pedig igazi magas labda, erre te nem átallasz a családi játékokról mesélni :-) :-) Hű, de irigyellek, hogy így tudod látni a dolgokat!!!

Szofi 2012.01.26. 18:17:00

Hogy én mit gondolkodtam, hogy hova fogsz kilyukadni Bayertől! :)

Nekem amúgy pont a klubrádiós megjegyzése nem tetszett. Döntsük el, hogy pályázati alapon dől el a csatornák sorsa, vagy nem. Tudtommal a Klubrádiónak lejárt a frekvenciabérlete (amit egyébként sosem nyert meg igazi versenyben), és a kiírt pályázaton nem ő volt a befutó.

Ha most ezt politikai kegyből felülírnák, akkor az eddigi objektív érveléssel mi lesz?

Persze ez nem csak a Klubrádióra igaz.

Lehet, hogy szép gesztus lenne, de inkább ne szép gesztusokon múljon az ilyesmi.

Sch.P-lal kapcsolatban viszont teljesen igaza van. Kínos lehet neki, de ez van. Álljon fel.

süti beállítások módosítása