Kommentszűrés
’12 dec
7
13:31

Napi ajándékötlet - óvodás kisfiúnak

Írta: Onleanyblog

Szerző: FiloSzofi


Sztelek Csilár: Döme. Beszélgetős könyv kicsiknek. Kálvin Kiadó, 2009, 2012.



Ezt a könyvet Fínek vettem, és mondhatom, telitalálat lett. Fí négy éves múlt, akárcsak a könyvben szereplő Döme. Ezen kívül Döme szerető családban cseperedik, két szülővel, ráadásul keresztények. Döme életében mégis van néhány dolog, ami szóra érdemes, amiről beszélgetni lehet.
Döme nem egy hús-vér kisfiú, ahogy a szülei sem valódi karakterek - ellentétben Fível, aki minden kétséget kizárólag él, nem szereti a hosszú felolvasásokat, és  egyébként sem a szavak embere. A beszéd számára praktikus eszköz arra, hogy az akaratáról, közlendőiről mások is tudomást szerezzenek, de csak úgy a beszélgetés kedvéért, a kifejezés öröméért nem használja. (Egyelőre nem tudom, hogy ez a könyvmoly és verbális légtornász nővérével szembeni ellenzékiségének eszköze, egyszerűen csak fiú, alapvetően más karakter.)

Ha sikerül elkapnom a ritmusát, akkor azért kiderül, hogy neki is jólesik a beszélgetés. Na hát, pont neki való ez a könyv, és minden hozzá hasonló kisfiúnak, kislánynak.
vireta
A szöveg nem irodalmi minőség, kendőzetlenül didaktikus, néhol át is fogalmaztam olvasás közben, de ez nem zavaró, mert nem is "mesélni" kell. A történetek inkább problémafelvetések, összefognak, lineárisan felfűznek egy témát, hogy olvasás közben, a szöveg mentén beszélgetésre késztessenek. Ezért nem is irritáló a tökéletes szülőpár és a jóra mindig kész kisfiú.



A bejegyzés trackback címe:

https://onleany.blog.hu/api/trackback/id/tr895104260

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása