Kommentszűrés
’12 okt
28
08:55

Ki vagy vagy az óraátállítás után?

Írta: Onleanyblog

Szerző: Onleány

Depresszió a hosszú sötétség korszakától vagy "végre kuckósodhatunk!"-érzés?
Ilyentájt mindig nagy levegőt veszek, és próbálom a beköszöntő sötét évszakot a jó oldaláról szemlélni. Úgyhogy, igen, kuckósodunk. Ez Karácsonyig általában ki is tart, a január már nehezebb dió. (Lotte)
A legsötétebb depresszió. Ha lehetne kuckósodni, nem lenne semmi gond, de a társadalom úgy tesz, mintha semmi sem történt volna. Például elvárja, hogy a gyerekeket iskolába és edzésre küldjem, megfelelő téli öltözékben. Aki ezt a marhaságot kitalálta, biztosan nem próbált egy reggel alatt 12 darab kesztyűt (szín, méret már rég nem számít) összevadászni. (Fakirma)
Szeretem ezt nagyon, egészen karácsonyig. Ilyenkorra már teljesen átöltöztem nyáriból őszibe, és díszenként öltöztetem magam a télbe. (Ami viszont újév után jön, na azt aludnám át baromi szívesen!) (Szofi)

Díszkivilágítással a hangulatért vagy marad minden a régiben?
Ahogy hűl a levegő, úgy fokozódik bennem a giccs-hajlam. (Azért, az ablakot ostromló Mikulásig még nem jutottam el, ígérem, nem is fogok!) (Lotte)
Nálatok is télen ég ki az összes villanykörte? Még ezeket se vagyunk képesek pótolni, ezért aztán nem engedek a lakásba új, konnektor, égő vagy elem után sóvárgó fiszfaszokat. (Fakirma)
Ennyire nem vagyunk jólszervezettek, hogy legyen téli fényünk, és amúgy is kevés a konnektor, meg pici is a lakásunk hozzá. A gyertyák azonban, az első töklámpással nagyjából egyidőben visszaváltoznak porfogóból használati tárggyá. (Szofi)

Álmosabban, lassabban vagy tomboló energiákkal?
Álmosabban. (Lotte)
A nyári meleg pont annyira tesz tunyává, mint a téli hideg. Kizárólag száraz, napos, szélcsendes időben, 20 fokon működöm kielégítően. Egy évben nagyjából 15 ilyen nap van. Ilyenkor tök jó fej vagyok. (Fakirma)
Ha tél, ha nyár ebben is totál szeszélyesen működöm. De a nagy alkotó korszakok mégis mindig inkább az évnek erre a második felére estek. Pontosabban az őszi félévekre. A tudományban, a művészetben, és a szerelemben is. A legjobb dolgozataim, a legjobb festményeim, a legdrámaibb szerelmes korszakok mind erre az időszakra tehetők. (Szofi)

Karácsony-váró üzemmód vagy mindent a maga idejében?
A várakozás nagyon jó dolog, szeretem! (Lotte)
Nem szeretek készülődni. Karácsonyra se. (Fakirma)
Nagyon szeretem a karácsonyvárást, de ha túl korán kezdik nyomatni, az idegesít. Idén magamat is megleptem azzal, hogy már elkezdett motoszkálni a fejemben. Mégis inkább azt mondom, mindent a maga idejében. Most még más regiszterek szólnak, frivolabbak, vörösebbek, sikkesebbek! (Szofi)

Télies konyha fajsúlyosabb ételekkel vagy nyárias könnyedség az egészség jegyében?
Épp most van bent a sütőben a rakott(savanyú)káposzta. Hosszú hónapok óta eszembe se jutott csinálni. Tipikus "télies" étel. Ilyen-tájt sütemény is több sül nálunk. Az is kuckósít. (Lotte)
A tojásrántotta melyikhez tartozik? (Fakirma)
Nálunk már megint sárgaborsó volt, de az egész a padlizsánkrémekkel indul, aztán évi rendes kikacsintás a káposzta felé, de abból sosem lesz elköteleződés, jönnek a krémlevesek pirított magokkal, no és a cékla! Végül a férjem is elkezdi gyártani a kondéros babgulyásokat. De nem bírom a programozottságot, így időnként bedobok egy teljesen időszerűtlen tavaszi menüt. Húsból viszont most sem kell több. (Szofi)




Felbukkannak a lakásban őszi-téli hangulati elemek vagy ilyen hívságokkal nem törődsz?
Most a díszített dísztökök lepték el a házunk táját. A keleti nyitás jegyében a lámpásként szolgáló nagy tökfejünk idén kínai lett. (Lotte)
Persze. Szemkibökő esernyők, sáros lábnyomok, ágy alá mászott vizes zoknik, kabátok súlyától elvágódó fogasok. (Fakirma)
Hááát, gesztenyék és makkok valóban keverednek a játéksitt közé. Mivel többnyire nincs egy tenyérnyi szabad felület sem, egy-egy kivételes rendezett pillanatban  villantok egy beállított, idilli képet, ami reméljük úgy beépül a tudatukba, mint a filmbe vágott reklám képkockái. (Szofi)

Frissítő zuhany vagy ernyesztő fürdőzés?
Fürdőzés. (Lotte)
Ernyesztő zuhany. (Fakirma)
Én vagyok a nagy bojlerleszívó rém! (Szofi)

Meleg lakás vagy alapos felöltözés? 
Ő mindig alacsonyabb hőfokra állítja a termosztátot, mint ami az én hőérzetemnek kellemes. Keressük a megfizethető kompromisszumokat. (Lotte)
Nagyon meleg lakás. (Fakirma)
Tekintve, hogy a lakásban egyetlen kályha adja a  meleget (a szobában), a konyhai expedíciókhoz a leghülyébb bundaszerelésekben tűnünk fel. Fel is kéne tenni a függönyt a konyhaablakra! (Szofi)

Sok mozgás vagy visszavonulás téli álomra?
Jó, jó, igazatok van, majd mocorgok néha a téli álom közben! (Lotte)
Az egyetlen gyógyszerem a téli depresszióra a mozgás. Egyébként is a fehér plöttyedt test sokkal szarabbul néz ki, mint a barna. Tegnap leporoltam a szobabiciklit és tekertem egy órát, aztán biztos, ami biztos, elmentem a szoláriumba. (Fakirma)
Kispályás futókarrierem a leghülyébb novemberi szélben kezdtem, idén csak terhesjógára futja, de régen leginkább kocsma-kávézó-könyvtárfotelekben  tespedtem. Szóval, mikor hogy. (Szofi)


Címkék: rólunk onleány ki-vagy vagy

A bejegyzés trackback címe:

https://onleany.blog.hu/api/trackback/id/tr815104201

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása