Kommentszűrés
’11 nov
8
20:50

Hajrá, CBA! Hajrá, magyarok!

Írta: Onleanyblog

Szerző: Lotte

Most reppent fel a hír, hogy a magyar tulajdonban lévő, franchise rendszerben működtetett CBA üzletlánc megerősítette vételi szándékát a Cora, Profi és Match hálózataira, amennyiben a francia-belga tulajdonban lévő tulajdonos Delhaize-csoport valóban el kívánja adni őket. Az ember első olvasatra álhírnek gondolná, pedig nem az: merjünk nagyot gondolni! Magam részéről drukkolok nekik, pláne, ha sikerül még intenzívebben érvényesíteni a hazai gyártású termékek jelenlétét a polcokon. Mit nem adnék például, ha a fokhagyma csomagolását nem kéne vizsgálni, vajon Kínából utazott-e hozzánk, akár a makói boltokba is?

De szárnyaljunk tovább!  Mi lenne, ha ennek kapcsán létrejönne egy expanzív, nemzetközi porondra lépő magyar élelmiszer-üzletlánc, ami képes lenne kizökkenteni a magyar mezőgazdaságot a jelenlegi (patt)helyzetéből és érdemi felvevőpiacot jelenthetne a hagyományosan kiváló mezőgazdasági termékeinknek! Pláne, ha a feldolgozóipart is húzná maga után és újraéledne a tradicionális konzervgyártás! Meg is van a nevem a minőségi termékeket forgalmazó nemzetközi lánchoz: legyen mondjuk viccesen Hungry, és váljék belőle legalább olyan sikeres brand, mint a svédek IKEA-ja. Szinte látom magam előtt a sok (egymillió?) újonnan létrejött  munkahelyet és az Európa éléskamrájává váló Magyarországot.
Lehet, hogy javíthatatlan álmodozó vagyok, mindenesetre alaposan meglódult a fantáziám a hír hallatán. De hátha... Csak szurkolni tudok: Hajrá, CBA! Hajrá, magyarok!





Címkék: magyar lotte köz/vélemény

A bejegyzés trackback címe:

https://onleany.blog.hu/api/trackback/id/tr925103576

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Orsi 2011.11.08. 20:50:00

Igen, igen, CBA, nekünk magyaroknak kiváló lenne, és Európának is, bár egy kicsit nekem utópisztikus, hogy Magyarország, mint éléskamra. De támogatom az ötlete, sőt az elnevezés is rendkívül frappáns.

Anonymous 2011.11.08. 20:50:00

Igen nagyon jó, hogy a CBA így terjeszkedik. Azért ne feledjük, hogy a cég franchise rendszerű, ezért az üzlettulajdonosok egy részét (nem általánosítás) nem a magyar brand felemelkedése, hanem a minél olcsóbban beszerzett áruk/termékek fogják motiválni. Példa erre, hogy az egyik CBA-ban a paradicsom szezon kellős közepén nem a hazait árulták. Nagyon csalódott voltam. Mindenesetre reménykedem, hogy nem ez lesz az elterjedt példa, hanem az általad leírt nagyon pozitív jövőkép.

süti beállítások módosítása