Kommentszűrés
’11 okt
28
15:20

Ami felmelegítve is jó: itt a székelyföldi töltött káposzta

Írta: Lotté

szerző: Lotte

Kistekercses, gusztusos küllem, mint a fogadásokon, az íze pedig, mint otthon. Megkóstoltam: kiváló! 
Ez a székelyföldről érkező töltött káposzta. Ha valaki szereti (én nagyon), de csak sátoros ünnepnapokon készíti (én még akkor sem, mert ez megmaradt anyukám reszortjának), mostantól hétköznapokon is részesülhet a töltött káposzta adta kulináris örömökben.

A fagyasztott készételekkel szemben általában fenntartásaim vannak, pedig az élelmiszer tartósítás legtisztább módszere a mélyhűtés,
ugyanis adalékanyagok nélkül  teszi lehetővé az ételek tárolását. A hűtőszekrények ezért is forradalmasították a konyhai világot, lehetőséget adva a majdnem friss ételek fogyasztására. Az 1994-ben alakult gyergyószentmiklósi cég (INTERCOM Kft.) "Székelyföldi töltött káposztájának" receptúráját egy több generáción keresztül kipróbált családi recept adja. Összetevői az elmaradhatatlan savanyú káposzta mellett, a friss disznóhús, a jó minőségű rizs, hagyma, pirospaprika, bors, olaj, só valamint a csombor és a kapor. E hozzávalók milyensége és mennyisége a jó töltött káposzta titka. A nyolc székely asszony munkájára épülő manufaktúra tulajdonosai szerint  minden, ami a „Székelyföldi töltött káposztába” belekerül, csak kifogástalan alapanyag, ugyanis egy étel milyenségét elsősorban az összetevők minősége határozza meg. 

A gusztusos csomagolású, 850 grammos adagból 2-3 ember lakhat jól, s mostantól nem kell Székelyföldre utaznunk, hogy elvezhessük ízeit, a CBA és jövő héttől a SPAR üzleteiben is megvásárolható, ráadásul az ár-érték arány is elfogadható, 1490 Ft/10 töltelék.

Hasukat szerető olvasóink számára jó hír, hogy a manufaktúrában már dolgoznak a kolozsvári káposzta és egy igazi erdélyi, rókagomba paprikás receptjén...


Címkék: ajánló magyar gasztro lotte

A bejegyzés trackback címe:

https://onleany.blog.hu/api/trackback/id/tr605103541

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

agnesch 2011.10.28. 15:20:00

Mivel egyedül vagyok és kistételben nem lehet töltött káposztát készíteni, ezért örömmel fedeztem fel ezt a terméket a Mirelite-tárolóban. A dobozban 10 db kis töltelék van szépen sorba rendezve, kevéske káposzta között. Tejföllel kiegészítve kétszeri étkezésemet oldottam meg vele, és még az ára sem vágott földhöz. Bátran ajánlom bárkinek.

süti beállítások módosítása