szerző: Lotte
Ez a székelyföldről érkező töltött káposzta. Ha valaki szereti (én nagyon), de csak sátoros ünnepnapokon készíti (én még akkor sem, mert ez megmaradt anyukám reszortjának), mostantól hétköznapokon is részesülhet a töltött káposzta adta kulináris örömökben.
A fagyasztott készételekkel szemben általában fenntartásaim vannak, pedig az élelmiszer tartósítás legtisztább módszere a mélyhűtés,
ugyanis adalékanyagok nélkül teszi lehetővé az ételek tárolását. A hűtőszekrények ezért is forradalmasították a konyhai világot, lehetőséget adva a majdnem friss ételek fogyasztására. Az 1994-ben alakult gyergyószentmiklósi cég (INTERCOM Kft.) "Székelyföldi töltött káposztájának" receptúráját egy több generáción keresztül kipróbált családi recept adja. Összetevői az elmaradhatatlan savanyú káposzta mellett, a friss disznóhús, a jó minőségű rizs, hagyma, pirospaprika, bors, olaj, só valamint a csombor és a kapor. E hozzávalók milyensége és mennyisége a jó töltött káposzta titka. A nyolc székely asszony munkájára épülő manufaktúra tulajdonosai szerint minden, ami a „Székelyföldi töltött káposztába” belekerül, csak kifogástalan alapanyag, ugyanis egy étel milyenségét elsősorban az összetevők minősége határozza meg.
Hasukat szerető olvasóink számára jó hír, hogy a manufaktúrában már dolgoznak a kolozsvári káposzta és egy igazi erdélyi, rókagomba paprikás receptjén...