Kommentszűrés
’11 jún
16
14:35

A mártír és a bohócok kora

Írta: Onleanyblog

Nagy Imre sokat látott már. Kis hazánkban a kétezres évek eleje, úgy tűnik, a bohócok kora. 2004. november 4-én Gyurcsány Ferenc, Magyarország első bohócsipkás miniszterelnöke (remélem, még emlékszünk felejthetetlen a táncára!) szólította meg a kivégzett politikust: „Imre! Mit tennél a helyemben?”– felkiáltással. Arról faggatta, vajon „hogyan kell boldogulni ebben a veszekedős világban, hogyan van egyszerre haza és haladás, hogyan van demokrácia és hatékony állam?”


Ma, a kivégzés és az 1989-es újratemetés évfordulóján újra bohócok köszöntik Nagy Imrét. Most épp azok, akik férfikoruk delének nyugdíját féltik. Emlékeznek még vajon, hogy mit mondott annak idején, 2006-ban a bohócok vezére? „Majd megunják, és hazamennek.” Reményt adhat, hogy ez a mondat ma már nem hangozhat el. A mártírnak pedig van ideje. Türelemmel kivárja, hogy végleg elmúljon a bohócok kora.


Címkék: lotte köz/vélemény

A bejegyzés trackback címe:

https://onleany.blog.hu/api/trackback/id/tr775103390

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása