Kommentszűrés
’11 jún
9
20:58

A boldogság festékes bödönben lakik

Írta: Onleanyblog


Végre nyár! Fészekrakási ösztöntől vezérelve (és férjem meg a gyerekek távollétét kihasználva) jön a hirtelen elhatározás: újrafestem a néhol már rozsdálló kerítést.
Elő az ócska pólót, fel a sortot és a baseball sapkát, munkáskesztyűt, és nosza!

Nincs is annál jobb, mint egy nyári falucska utcáján nekilátni valamilyen munkának. A szomszédos nyugdíjasok elismerő tekintete, a szódás és a kisgyerekes anyukák kedves csodálkozása eleve jókedvre derít. Aztán átbiceg Bandi bácsi, felajánlja a nagy becsben tartott drótkeféjét, amit „annak idején” még a gyárban is használt, esztergálás közben. Tudom, hogy szereti a sört, mi mással is hálálhatnám meg kiváltságos szívességét? A hűtőből elő a két Sopronit és a tűző napon, festékszagban huzi!
Egyetlen söröző teraszán sem esik ilyen jól! Közben megy a trafika, hogy „annak idején” így meg úgy, és halad a munka: egyre nagyobb teret hasít ki magának a selyemfényűre festett drótháló.
A szellemi munkák virtualitása közt szorongó létem felszabadult örömként éli meg az A-ból B-be való eljutás, a kézzelfogható eredmény örömét. Értékteremtő kétkezi munka. Mondta már valaki, milyen jó? A boldogság tényleg egy festékes bödönben lakna? (Lotte)


Címkék: lélek szabadidő házimunka

A bejegyzés trackback címe:

https://onleany.blog.hu/api/trackback/id/tr175103379

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása