Kommentszűrés
’13 feb
3
13:42

Ölelés tetőtől talpig

Írta: Onleanyblog

Szerző: Lotte   

Este nem jött álom a szememre. Mindenki hortyogott már körülöttem, én pedig éberen pörgettem végig agyamban a múló nap eseményeit. Csendes szombat volt, semmi különös nem történt, mégis jóleső érzéssel gondoltam rá vissza, mert együtt voltunk mindannyian: egész ötfős kis családom.
Pihenésről a hétvégéken szó sem lehet, hogy is lenne mód három perpetuum mobile mellett és egy örökké elfoglalt férj oldalán nyugton lenni. Hangosak és intenzívek vagyunk, mint egy dél-olasz família, valaki folyton perlekedik valakivel, valakinek mindig halaszthatatlan és azonnali beavatkozást igénylő szükséglete támad, és sírás vagy telefoncsörgés nélkül is ritkán múlik el félóránál hosszabb idő. Mégis töltekezés minden együtt töltött perc.
Ennek egyik legfőbb forrása az ölelés. Három orgonasíp gyerektől és egy férjtől ez teljes "testi lefedettséget" jelent: Csupamosoly a lábamat kulcsolja cicásan dörgölőzve, Tüskeböki a derekamnál szorongat vékonyka praclijával, Busafej mellkasomhoz simul okos fejecskéjével, Ő pedig teljesen elborít és elrejt, ha megölel. Ölelés tetőtől talpig. Jönnek sértettségben vagy fájdalomban, örömben vagy félelemben, és szorítanak - és szoríthatom őket én is. Mint testnek a kenyér. Jó dolog négy ember ölelésében otthont találni!




Címkék: család lotte testi/lelki

A bejegyzés trackback címe:

https://onleany.blog.hu/api/trackback/id/tr935104329

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Szofi 2013.02.03. 13:42:00

Ez az egyik legjobb dolog a világon! Soha ne szokjatok le róla!

süti beállítások módosítása