Kommentszűrés
’12 dec
3
10:59

Napi adventi ötlet - üveges mézeskalács

Írta: Onleanyblog

 Szerző: FiloSzofi

Nem újdonság, de ma az óvodában hárman hallgatták szájtátva, hogy lehet "üveges" mézeskalácsot csinálni.
Így arra gondoltam, hogy köztetek is lehet, aki  még nem ismeri ezt a trükköt.


  

Ablak elé lógatva, vagy karácsonyfadísznek nagyon szép, illetve a mézeskalács házikó ( itt: templom)  színes üvegablakát készíthetjük ilyen módon. Ha belülre mécsest teszünk, még szebben ragyog tőle a ház.
 Leírás a hajtás után.


  • Mikor a kivágott forma már a tepsiben fekszik, a lukakba gumicukrot teszünk. Egy 2,5x2,5-ös lukba nagyjából egy gumimaci kell. Ezzel együtt sütjük meg.
  • Nem kell megijedni, hogy sütés közben undorítóan fortyog, buborékozik, és a tepsiből kivéve sem egy szép látvány.
  • A tepsiben hagyjuk kihűlni. Hűlés után kemény ablaküveg az eredmény.
  • A képen látható karácsonyfa úgy készült, hogy sütés után, a még forró cukorfelületre illesztettem a színes cukordrazsét, azzal együtt hűlt tovább a sütőlapon.
Posted by Picasa


Címkék: karácsony inspiráció mézeskalács filoszofi mézeskalács ablak napi adventi ötlet

A bejegyzés trackback címe:

https://onleany.blog.hu/api/trackback/id/tr455104252

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ilka 2012.12.03. 10:59:00

De a cukrosok is klikkesednek; kalapácsos és mozsaras vonulat, valaki más?

lotte 2012.12.03. 10:59:00

Beszorultam a kőkemény cukrosok közé. Maradok.

ilka 2012.12.03. 10:59:00

Én is kipróbálom a gumimacit, lám milyen ruggalmas vagyok. Különben is nem kicsit piszkítanak az adventi hangulatba a mozsárból szétrepülő ragacsos cukordarabkák plusz a szitkozódás.

Szofi 2012.12.03. 10:59:00

Na tessék, rögtön két iskola körvonalazódik. A zúzott keménycukros, és a gumicukros.
Én maradok a gumicukornál. Járt utat a járatlanért el ne hagyd...Meg olyan tiszta ügy.

ilka 2012.12.03. 10:59:00

Én is kemény cukorral szoktam. Megfigyeltem, hogy érdemes középidőben beleszórni a zúzalékot, mert különben túlforrósodhat és lukacsos lesz.

lotte 2012.12.03. 10:59:00

Ja, óvatosan kell kiszedni a tepsiből, amíg nem szilárdul meg, sérülhet.

lotte 2012.12.03. 10:59:00

nem csak gumicukorral lehet, a kalapáccsal szétütött kemény cukor is tökéletes, én azzal szoktam. (Iszonyúan élvezik a gyerekek - én is -, ha cukorkát zúzunk!)

süti beállítások módosítása