Kommentszűrés
’11 nov
28
23:09

Hurrá, hétfő! - Juan Diego Flórezzel

Írta: Lotté

Szerző: Lotte

Hétfőn egy igazi világsztár volt Budapest vendége. Az e heti Hurrá, hétfőben neki örülünk:

Fotó: Csillag Pál
Meghatottsággal, várakozással és sok illúzióval érkeztem Budapestre, életem első magyarországi fellépésére” – mondta Juan Diego Flórez, a perui születésű világhírű tenor énekes, aki november 28-án adott egész estés koncertet az Operaházban. 
Szimbolikus programmal készültem, olyannal, amely a legtöbbet, a legjellemzőbbet mutatja meg abból, milyen énekes vagyok, hiszen ez az est számomra egyfajta bemutatkozás is. A magyar közönség tipikus bel canto műsort hall majd tőlem, Rossinit, Donizettit, Cimarozát, a második részben két Verdi áriát is, egyszóval a repertoárom meghatározó darabjait.” – nyilatkozta az „új Pavarottiként” emlegetett sármos világsztár, aki szombaton késő este Bécsből érkezett Budapestre.


A perui csodatenor fellépésére már hetekkel ezelőtt elkelt minden jegy, hazai rajongóin kívül számos külföldi csodálója is „utána jött” a magyar fővárosba. Flórez elmondta: nagyra értékeli a hatalmas érdeklődést, és sokat jelent számára, hogy egy olyan nagy múltú és presztízsű dalszínházban léphet színpadra, mint a budapesti Operaház, ahol kitűnő az akusztika, ellentétben sok más modern, új építésű koncertteremmel szerte a világon.


A New York-i Metropolitan, a milánói Scala, a londoni Covent Garden és a bécsi Staatsoper után a budapesti közönség is élőben meghallgathatta a világhírű művészt. Juan Diego Flórez már huszonévesen a milánói Scala színpadán énekelt, sőt megtörte a Scala 74 éves tradícióját, és egyik áriáját ráadásként másodszor is előadta a tomboló közönségnek. Ez a Scala szabályai szerint tilos, neki viszont megbocsátották. Kivételesen tiszta és könnyed magas C-i miatt nevezhetjük a tenorok „koloratúrjának”, bár tévésztárhoz illő, férfias megjelenése erre rácáfolni látszik. A dalszínházak és koncertszínpadok legnagyobb dirigenseivel, James Levine-nal, Gustavo Dudamellel, Roberto Abbadóval dolgozik együtt rendszeresen. Amerre jár, világsztárként ünneplik, hazájában, Peruban szinte minden kitüntetést megkapott már, még bélyeget is bocsátottak ki a tiszteletére. A 38 éves Flórez nős, felesége Julia Trappe, kisfiuk, Leandro idén áprilisban született New York-ban. (Forrás: opera.hu)

Ha többet is szeretnétek tudni róla, egy TV2 interjú a művésszel.




Címkék: hurrá hétfő flórez

A bejegyzés trackback címe:

https://onleany.blog.hu/api/trackback/id/tr845103651

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

FiloSzofi 2011.11.28. 23:09:00

Az érdekes, hogy miért mindig latinok a nagy énekes sztárok. Ez valami adottság, vagy hagyomány kérdése?

süti beállítások módosítása